.
Veganistische, Gluten-Vrije Wiet Pesto
Pesto is een term die wordt gebruikt om een ongekookte saus te beschrijven, van oudsher gemaakt in Italië met olie, verse basilicum, pijnboompitten en knoflook.
Het werd oorspronkelijk uitgevonden als een zuinige saus om te op te maken van wat er nog in je keukenkastjes stond - en in Italië was er natuurlijk een overvloed aan verse basilicum. Daarom is het logisch dat wij ook gebruik maken van ingrediënten die gemakkelijk kunnen worden geproduceerd en goedkoop zijn, evenals het voorbereiden zonder gebruik van dierlijke producten om een gezond, wreedheid-vrij product te creëren waar iedereen van kan genieten.
Dit eenvoudige recept is van nature veganistisch en gluten-vrij, en we hebben marijuana toegevoegd voor een extra groene kick. De verhoudingen van de verschillende ingrediënten kunnen op smaak worden aangepast. Je kunt het zelfs pittiger maken door het toevoegen van extra exotische smaken zoals olijven, chili of geroosterde paprika. Deze pesto is heerlijk als toevoeging - probeer het door een beetje op brood te smeren, als pastasaus of een pizza topping. De mogelijkheden zijn echt eindeloos zodra je het potentieel en de veelzijdigheid van dit prachtige recept ontdekt.
INGREDIËNTEN
120ml-cannabis-toegediende olijfolie
30g verse basilicum (blaadjes geplukt van stengels en gedroogd)
35g pijnboompitten (of walnoten, zo je wilt)
15g voedingsgist
4 teentjes verse knoflook
Een beetje vers citroensap
Een flinke snuf roze Himalaya zout
Een flinke snuf vers gemalen zwarte peper
METHODE
Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en meng tot ze gecombineerd zijn, en slechts een beetje van de ruwe textuur overblijft. Pas kruiden op smaak aan. En klaar is kees! Je kunt de pesto invriezen om te bewaren, of houd het een paar weken afgedekt in de koelkast, maar het wordt het beste meteen gegeten. Probeer het eens met stokbrood, lasagna, pizza of sandwiches.