.
Recept voor cannabis-infused klassieke risotto
Hoe verbeter je een klassiek Noord-Italiaans gerecht? Door cannabis toe te voegen natuurlijk! Van deze Italiaanse risotto loopt het water je in de mond en word je serieus stoned. Als je een wietvriendelijk etentje op de planning hebt staan voor de feestdagen; dit gerecht maakt zeker indruk!
Op zoek naar een chique recept om mee te nemen naar het kerstdiner van wietliefhebbers? Kies voor risotto, geïnfuseerd met wat extra’s!
Risotto komt oorspronkelijk uit Noord-Italië. Rijst behoorde lange tijd tot het basisvoedsel in het Zuiden, tot het zijn weg naar het noorden vond. Noord-Italianen gingen het op een geheel nieuwe manier koken. Risotto verscheen voor het eerst begin 19e eeuw, hoewel de bedenker onbekend is. Je maakt het door rijst te koken in een bouillon tot een romige substantie. Het bevat vaak wijn, boter en Parmezaanse kaas. Het woord “risotto” komt van het Italiaans voor “rijst”.
Het infuseren met cannabis is echter een uitvinding van de 20e eeuw.
INGREDIËNTEN
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels cannaboter
- 4 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 liter kippenbouillon
- 380 gram Arborio rijst
- 240 milliliter witte wijn
- 90 gram Parmezaanse kaas van hoge kwaliteit
- Een takje peterselie
- Een takje tijm
MATERIEEL
- Middelgrote steelpan
- Grote pan
- Houten spatel
- Soeplepel
INSTRUCTIES
- Verwarm de bouillon in de pan. Breng het aan de kook en draai daarna het pitje lager zodat het suddert.
- Verhit de olijfolie in de middelgrote steelpan.
- Hak de knoflook fijn en snijd de ui.
- Voeg de ui en knoflook toe aan de olie. Sauteren tot het een gouden kleur heeft.
- Voeg de rijst toe en roer tot het bedekt is met olie. Blijf doorroeren op middelhoog vuur gedurende 10 minuten. De rijst moet van buiten parelwit en ondoorzichtig blijven (niet bruin).
- Voeg de witte wijn toe en roer. Zodra het vocht geabsorbeerd is, zet je het gas lager.
- Voeg een lepel bouillon toe en roer tot het geabsorbeerd is. Blijf dit doen en tussendoor roeren zodat de rijst het vocht absorbeert. Ga hiermee 15–20 minuten door of tot de rijst romig en al dente is.
- Haal de pan van het vuur.
- Hak de peterselie en tijm fijn.
- Roer de peterselie en tijm erdoor, samen met de Parmezaanse kaas en cannaboter. Warm serveren.
Dit gerecht combineert twee klassiekers: traditionele Italiaanse risotto en een respectabele hoeveelheid cannabis. Met deze heerlijke, cannabis-infused risotto sla je de plank absoluut niet mis!