.
Hoe maak je insecten-dodende zeep voor cannabis?
Wietkwekers worden tijdens de groeicyclus met een scala aan uitdagingen geconfronteerd. Ongedierte, bijvoorbeeld, veroorzaakt ernstige schade aan je planten. Je hoeft echter niet naar agressieve chemicaliën te grijpen om je wietplanten te beschermen. Probeer in plaats daarvan deze natuurlijke insecten-dodende zeep. Lees hieronder meer.
Wie wordt er niet blij van het buiten kweken van cannabis? Er gaat niets boven wandelen door je tuin, een heerlijk zonnetje op je huid en aarde tussen je tenen, terwijl je je polycultuur van cannabissoorten, gezelschapsplanten en groenten inspecteert. Het gaat echter niet allemaal over rozen. Er liggen verschillende bedreigingen op de loer die deze vrede kunnen doorbreken en voor stress kunnen zorgen, waaronder ongedierte!
Een heleboel insecten lusten wel een stukje van je cannabis en je zult ze niet alleen tegenkomen bij het buiten kweken. Bladluizen, witte vliegen en wolluizen zijn slechts enkele soorten die het sap en de weefsels van je planten graag verslinden. En als je ze niet bestrijdt, kunnen deze kleine aanvallers ernstige schade aanrichten - genoeg om op zijn best de opbrengst te verminderen en in het slechtste geval een plant te killen. Gelukkig zijn er enkele goedkope en gemakkelijke manieren om met dergelijke indringers om te gaan, waaronder insecten-dodende zeep. Lees hieronder meer over deze milieuvriendelijke remedie en hoe je het zelf kunt maken.
Inhoud:
- Wat is insecten-dodende zeep?
- Natuurlijke pesticiden: hoe werkt insectendodende zeep?
- Tegen welk ongedierte beschermt insecten-dodende zeep?
- Is insecten-dodende zeep veilig voor je tuin en het milieu?
- Insecten-dodende zeep: hoe maak je het?
- Hoe gebruik je insecten-dodende zeep?
- Insecticide-zeep: op naar een groenere toekomst!
Wat is insecten-dodende zeep?
Insecten-dodende zeep verwijst naar een brouwsel dat is gemaakt om plagen te elimineren die in de tuin of kweekruimte schade aanrichten.
Na het ontdekken van een plaag komen veel telers in de verleiding om voor agressieve en giftige chemicaliën te kiezen. Dit lijkt misschien een goed idee, maar planten nemen de chemische insecticiden ook op. Breng ze tegen de bloeifase aan en je loopt het risico de toppen te besmetten! Bovendien kunnen dergelijke chemicaliën een bedreiging vormen voor je gezondheid en in grondwater en het lokale milieu terechtkomen. Insecticide-zeep is een goedkoop, makkelijk en milieuvriendelijker alternatief (als je de juiste ingrediënten gebruikt).
Natuurlijke pesticiden: hoe werkt insectendodende zeep?
Insecten-dodende zeep zal, zoals de naam al doet vermoeden, insecten om zeep helpen. Het zal de meerpotige planteneters niet geleidelijk kalmeren en ze de kans geven hun laatste woorden uit te spreken; insectendodende zeep is nogal bruut. Maar wat wil je liever laten overleven, je planten of ongedierte? Als je plagen wilt bestrijden, helpt het te weten hoe insectendodende zeep precies werkt. Dergelijke formules werken op twee manieren: middels verstikking en uitdroging.
Ten eerste verstoren ze de zuurstofopname van kleine, zachte insecten door celmembranen te doorbreken. Deze structuren omhullen cellen en zorgen voor de gecontroleerde beweging van belangrijke stoffen; als deze niet meer intact zijn, gaan cellen snel verloren.
Ten tweede richt insecten-dodende zeep zich op de wasachtige coating die insecten aanmaken. Deze substantie komt uit de cuticula - een buitenste laag die als bescherming en als bevestigingspunt voor spieren dient. De wasachtige uitscheiding houdt vocht vast en insecten op die manier gehydrateerd. Eenmaal vernietigd, droogt het betreffende insect uit.
Tegen welk ongedierte beschermt insecten-dodende zeep?
Insecten-dodende zeep beschermt tegen een aantal veelvoorkomende cannabis-plagen, waaronder:
Bladluizen | deze beestjes vermenigvuldigen zich snel en gebruiken hun monddelen om planten te doorboren en zich met sap te voeden. |
Wolluizen | deze insecten houden ook wel van een sapje, en hun eetgedrag leidt tot krullende bladeren die er voortijdig af vallen en verwelking. |
Tripsen | uitgerust met vleugels en scherpe monddelen, voeden tripsen zich graag met nieuw weefsel, wat leidt tot een verstoorde groei. |
Spintmijten | spintmijten laten spinrag-achtige strengen achter en kunnen plantenweefsels zodanig beschadigen dat de bladeren vergelen, verwelken en op de grond vallen. |
Bladluizen |
deze beestjes vermenigvuldigen zich snel en gebruiken hun monddelen om planten te doorboren en zich met sap te voeden. |
Wolluizen |
deze insecten houden ook wel van een sapje, en hun eetgedrag leidt tot krullende bladeren die er voortijdig af vallen en verwelking. |
Tripsen |
uitgerust met vleugels en scherpe monddelen, voeden tripsen zich graag met nieuw weefsel, wat leidt tot een verstoorde groei. |
Spintmijten |
spintmijten laten spinrag-achtige strengen achter en kunnen plantenweefsels zodanig beschadigen dat de bladeren vergelen, verwelken en op de grond vallen. |
Is insecten-dodende zeep veilig voor je tuin en het milieu?
Het klinkt veiliger dan insecticiden, maar is het ook schadelijk voor het milieu om zeep over je planten te gieten? Dat is een goede vraag. Sommige soorten zeep uit de winkel bevatten agressieve chemicaliën van niet-natuurlijke oorsprong die inderdaad schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Maar er zijn ook andere producten. Zo moedigen we je aan om natuurlijke en biologische zeep te gebruiken met ingrediënten die snel worden afgebroken en opgenomen in de bodem, waardoor de microben die daar leven worden gevoed.
Producten als castile zeep (waarvan wordt aangenomen dat het afkomstig is uit de Spaanse regio Castilië) bevatten veilige en natuurlijke ingrediënten, zoals aloë vera, shea butter, essentiële oliën, zout en plantaardige oliën. Er zijn echter meer producten om uit te kiezen. Of probeer het eens zelf te maken, met onderstaand recept!
Insecten-dodende zeep: hoe maak je het?
Of je nu een insectenplaag rond je wietplanten hebt gespot of graag voorbereid bent op het onvermijdelijke, dit 'recept' voor insecten-dodende zeep is een goedkope en gemakkelijke manier om wietetende insecten te bestrijden.
Ingrediënten• 2½ eetlepel pure vloeibare zeep (zonder geurstoffen of kunstmatige kleurstoffen) |
Benodigdheden• 5l plastic fles |
Stappen
1. Voeg de zeep, plantaardige olie en het water aan de fles van 5l toe.
2. Gebruik het roerstaafje om de oplossing goed te mengen.
3. Bevestig de dop en schud de fles goed.
4. Giet de inhoud in de spuitfles, sluit deze weer en bewaar het op een koele, donkere plaats.
Hoe gebruik je insecten-dodende zeep?
Ben je er klaar voor, Stormtrooper? Nu je de zeep hebt gemaakt, is het tijd om je spuitfles in een holster te steken en je kamer of tuin in te lopen. De regels zijn eenvoudig: je moet je wapen rechtstreeks op het ongedierte richten. Insecten-dodende zeep heeft een korte werkzaamheid; alles wat op de bladeren achterblijft, zal opdrogen. Houd je ogen dus open en haal de trekker over wanneer je bladluizen, wolluizen, tripsen en spintmijten tegenkomt.
Insecticide-zeep: op naar een groenere toekomst!
Bij RQS moedigen we wietkwekers aan om groener te kweken. We begrijpen dat sommige telers in hun wanhoop voor agressieve pesticiden kiezen. Deze chemicaliën zijn echter schadelijk voor planten, mensen en het milieu. Wij hebben het dan ook tot onze missie gemaakt om telers effectieve alternatieven te bieden en we zijn er blij mee dat ook jij kiest voor milieuvriendelijke oplossingen om tuinproblemen aan te pakken. Op naar een groenere toekomst!