.
Hoe maak je bananenbrood met wiet?
Er gaat niets boven zelfgemaakt, warm bananenbrood. Maar dan heb je deze versie met wiet nog niet geproefd! Voor dit eenvoudige recept heb je praktisch alleen wat wietboter of -olie nodig, dus iedereen kan het maken. Pak je schort er maar bij en duik de keuken in! We bespreken overigens ook een vegan optie.
Inhoud:
Zelf iets bakken, is een van de meest bevredigende hobby's. Telkens als je de keuken induikt, leer je nieuwe vaardigheden, terwijl je aan het eind ook nog eens wat lekkers kunt oppeuzelen. Bestaat er iets beters? Jazeker: het bakken van edibles!In dit artikel stappen we echter af van de gebruikelijke spacecake en brownies, want we gaan een verrukkelijk bananenbrood op tafel zetten! Het recept is makkelijk te maken en je kunt er meerdere dagen van smullen.
Met wiet verrijkt bananenbrood is een heerlijke lekkernij met de ontspannende effecten van cannabis. Dit unieke recept biedt een perfecte balans tussen zoetheid en sterkte, waardoor het bij iedereen in de smaak valt. Hieronder bespreken we eerst waarom bananenbrood met wiet zo geliefd is. Vervolgens gaan we over naar het recept en delen we handige tips, zodat ook jij die perfecte lekkernij kunt maken. Liggen er bij jou ook nog overrijpe bananen in de fruitschaal? Vast wel, en je zult ze nodig hebben! Laten we van start gaan.
Waarom zou je bananenbrood met wiet bakken?
Met zoveel recepten voor cannabis edibles, kun je je afvragen waarom bananenbrood ideaal is om met wiet te verrijken? Deze vraag zullen we hieronder beantwoorden.
Discrete consumptie
Een plakje bananenbrood is allereerst een heel gewoon tussendoortje. Daarnaast bevat het vaak verschillende kruiden, waardoor het niet zo snel naar wiet ruikt. Je kunt dus van een cannabistraktatie genieten zonder dat iemand je vreemd aankijkt!
Een van de makkelijkste edibles
Het maken van bananenbrood is heel makkelijk. Je hebt er weinig vaardigheden voor nodig en vaak heb je de meeste ingrediënten al in huis. Zolang je wat wietboter (of een vegan alternatief) bij de hand hebt, kun je in minder dan twee uur een heerlijk zoete traktatie op tafel zetten!
Veelzijdig
Bananenbrood is een geweldige optie als ontbijt of tussendoortje. Met een bolletje ijs erop kun je het zelfs als toetje serveren! Daarnaast kun je de ervaring naar wens aanpassen door je bananenbrood met specifieke cannabinoïden (zoals THC of CBD) te verrijken.
Een eenvoudig recept voor bananenbrood met wiet
Voordat we overgaan naar het recept, moet je weten dat de impact van je met wiet verrijkte bananenbrood van de sterkte van je wietboter afhangt. Weet je niet precies hoe krachtig je boter is? Begin dan met een kleine hoeveelheid. De dosering kun je de volgende keer altijd nog wat verhogen. Mocht je voor het eerst wietboter willen maken, hebben we een aantal blogs om je op weg te helpen!
Ingrediënten
- 180 gram patentbloem
- 10 gram bakpoeder
- 1 mespuntje zout
- 75 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
- 70 gram wietboter op kamertemperatuur
- 110 gram witte basterdsuiker
- 2 grote eieren
- 3 overrijpe bananen (geprakt)
- 1 theelepel vanille-extract
- ½ theelepel kaneelpoeder
- 100 gram pure chocolade in stukjes (optioneel)
- 100 gram gehakte walnoten (optioneel)
Benodigdheden
- mengkommen
- handmixer of staande mixer
- middelgrote cakevorm (23 cm × 13 cm)
- bakpapier
Werkwijze
- Verwarm je oven voor op 175°C. Vet je cakevorm in met wat ongezouten boter, ongeveer een theelepel, en bekleed de vorm met bakpapier. Knip het bakpapier ruim af, zodat je je bananenbrood later gemakkelijk uit de vorm kunt halen.
- Meng de bloem, bakpoeder en zout in een gemiddeld grote mengkom en zet opzij.
- Met je mixer klop je de suiker, ongezouten boter en wietboter in een grote kom tot het licht en luchtig is. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten.
- Klop de eieren een voor een door je boter- en suikermengsel. Voeg ook het vanille-extract en de geprakte bananen toe en meng goed.
- Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng net zo lang tot je een glad beslag hebt, maar niet te lang! Je kunt nu ook de gehakte walnoten of stukjes chocolade door het beslag scheppen.
- Doe het beslag over in je cakevorm en verdeel het gelijkmatig met een spatel.
- Zet de vorm in de oven en bak het bananenbrood gedurende 55-65 minuten. Je kunt testen of het brood gaar is door er een prikker in te steken; als deze er droog uit komt, is hij gaar. Mocht de bovenkant te snel bruin kleuren, dan kun je hem met aluminiumfolie bedekken.
- Haal je met wiet verrijkte bananenbrood uit de oven en laat hem 10 minuten in de vorm afkoelen. Til je baksel hierna voorzichtig aan het bakpapier uit de vorm en zet het op een rooster. Zorg ervoor dat je bananenbrood volledig is afgekoeld voordat je er plakjes van snijdt.
Recept voor vegan bananenbrood met wiet
Bananenbrood is ongelooflijk veelzijdig en verrassend makkelijk vegan friendly te maken. We raden aan om met wiet verrijkte olie als hoofdingrediënt te gebruiken, waarbij je zowel kokosolie als olijfolie als drager kunt kiezen.
Ingrediënten
- 310 gram patentbloem
- 10 gram bakpoeder
- 1 theelepel baking soda
- 2 theelepels vanille-extract
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 4 overrijpe, gemiddeld grote bananen (ongeveer 300 gram)
- 70 gram met wiet verrijkte olijf- of kokosolie (vloeibaar)
- 125 milliliter ongezoete soja- of havermelk
- 150 gram witte basterdsuiker
- 130 gram pure chocolade in stukjes (optioneel)
- 130 gram gehakte noten (optioneel)
Werkwijze
- Vegan bananenbrood maak je op bijna dezelfde manier als standaard bananenbrood. Verwarm eerst de oven voor op 175°C en vet de bakvorm in voordat je deze met bakpapier bekleedt.
- Prak de bananen in een kom en voeg de natte ingrediënten (vanille, wietolie, plantaardige melk en suiker) toe. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg langzaam alle droge ingrediënten toe, dus de bloem, bakpoeder, baking soda en kaneel. Spatel voorzichtig de toevoegingen erdoor (zoals chocolade of noten), zonder te veel te mixen.
- Bak je bananenbrood ongeveer 50 minuten. Haal hem vervolgens uit de oven en laat hem 10 minuten rusten in de vorm. Daarna kun je je zelfgebakken traktatie voorzichtig op een rooster leggen om volledig af te laten koelen.
Tips om een verrukkelijk cannabisbananenbrood te bakken
- Gebruik rijpe bananen: Hoe rijper ze zijn, hoe meer natuurlijke zoetheid ze geven. Hierdoor hoef je minder suiker toe te voegen.
- Mix het beslag niet te lang: Dit kan tot een taaie, dichte textuur leiden. Mix tot alle ingrediënten één soepel geheel zijn.
- Pas de baktijd aan: De temperatuur kan per oven wat variëren. Houd je bananenbrood goed in de gaten en pas eventueel de baktijd aan.
- Experimenteer met toevoegingen: Om de smaak en textuur van je met wiet verrijkte bananenbrood te verbeteren, kun je variëren met ingrediënten. Denk aan walnoten, gedroogd fruit, kokosrasp, chocoladestukjes, kaneel, of wat je maar lekker vindt.
- Begin met een lage dosering: Als je niet zeker bent van de sterkte van je wietboter, begin dan met een kleine hoeveelheid. Je kunt de dosering de volgende keer altijd nog verhogen.
Een zoete traktatie met een zalige impact
Door met wiet verrijkt bananenbrood te bakken, kun je je culinaire creativiteit met de veelzijdige effecten van cannabis combineren. Met dit recept kun je heel gemakkelijk de wereld van de edibles ontdekken, of je nu een ster in de keuken bent of amper een ei kunt koken.
Als je edibles eet, moet je wel weten dat de ervaring verschilt met die van roken of vapen. Doe het dus een beetje rustig aan. Het kan wel anderhalf uur duren voordat je de effecten van edibles voelt. Wacht daarom een tijdje met het nemen van een tweede dosis om een ongemakkelijk effect te voorkomen. Veel plezier met bakken en eet smakelijk!
DisclaimerAls je THC inneemt, wordt het omgezet in 11-hydroxy-THC, wat via de maag en lever in het lichaam wordt opgenomen en een veel sterker effect heeft, omdat deze metaboliet een hogere affiniteit met CB1-receptoren in de hersenen heeft.
Zorg voor nauwkeurige portiecontrole. Begin met een kleine dosis en verhoog deze langzaam om een tolerantie op te bouwen.
Let op: set en setting spelen altijd een grote rol.
Stay Cultivated.