By Steven Voser

Appeltaart is een Amerikaanse favoriet als het gaat om gebak. Men kan zich de taart al voorstellen, die stomend op de vensterbank van oma’s huis staat af te koelen, met taaie stukjes appel en een kruimelige, boterachtige bodem, in afwachting op hongerige magen met een hunkering naar zoetigheid. Vandaag zullen we je een eenvoudig recept laten zien, met een speciaal tintje - de appeltaart die wij maken zal een kruidige boventoon voeren, wat een geheel nieuw niveau van genot teweegbrengt.

Je zult cannabis boter nodig hebben voor dit recept. Je kunt hier ons recept ervoor bekijken.

INGREDIËNTEN

Voor het deeg

  • 3 ¼ kopjes bloem
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 kopje cannabis boter (moet koud zijn)
  • ¼ kopje koud plantaardig vet (margarine of boter)
  • - 5-6 eetlepels ijswater

Voor de vulling:

  • 1,3 kg appels (zonder klokhuis, geschild en gesneden)
  • 3 ¼ kopjes bruine suiker
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 ¼ theelepels gemalen kaneel
  • Een snufje zout
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 1/8 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 ei
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel citroensap

HET MAKEN VAN DE KORST

  1. Zeef de bloem, suiker en zout in een kom.
  2. Voeg de koude cannabis boter en plantaardige vet toe aan het mengsel.
  3. Met behulp van je handen meng je alles samen tot je een mooie, kruimelige consistentie hebt.
  4. Vervolgens moet je het deeg kneden. Voeg een kleine hoeveelheid water toe op het moment dat je dit doet. Kneed zachtjes verder tot het mengsel niet meer aan de zijkant van de kom plakt.
  5. Vorm een bal en splits deze in twee. Één helft moet iets groter zijn dan de andere. De grotere is nodig voor de bodem van de taart en de kleinere voor de top. Houd de helften in de koelkast voor minstens 30 minuten, rol ze vervolgens gelijkmatig uit en zet ze terug in de koelkast.

HET MAKEN VAN DE VULLING

  1. Combineer de appelschijfjes en het verse citroensap in een grote kom en meng ze goed door elkaar.
  2. Voeg de bruine suiker, kristalsuiker, meel, kaneel, zout en nootmuskaat toe aan de mix, en zorg ervoor dat alle appels zijn bedekt.

DE TAART VOORBEREIDEN EN BAKKEN

  1. Doe de bodem-deeg in een taartvorm en druk deze stevig op de bodem en zijkanten van de vorm. Laat ongeveer 3 cm van het deeg over de rand van de vorm hangen.
  2. Schep de appelvulling erin. Als er wat cannabis boter over is, kun je het gelijkmatig over de appelvulling verspreiden om je taart nog krachtiger te maken.
  3. Leg de top korst erop, en laat 3 cm ervan erover hangen, en sluit de bodem en top samen - plooien maken met een vork werkt goed.
  4. Je kunt een paar gaatjes in de top steken of een "X" snijden, zodat de stoom kan ontsnappen.
  5. Klop nu een ei en borstel het royaal over de bovenkant van de taart om het een mooie, geglazuurde afwerking te geven.
  6. Verwarm de oven voor op 190°C en bak de taart gedurende 1 uur, of totdat de korst goudbruin is. Haal de taart uit de oven en laat deze een tijdje afkoelen.

Er is een beetje voorbereiding vereist, maar deze sappige en smakelijke taart is zeker de moeite waard! Het zal je avond aangenaam laten bruisen na een lekker vullend diner. Vergeet niet dat het tot 2 uur kan duren voordat het cannabis effect merkbaar wordt! Geniet ervan!

 

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.