De Kweekgids Voor Cannabis door Royal Queen Seeds
- Stap voor stap wiet kweken
- Basisprincipes van het kweken van cannabis
- Je zaden uitkiezen
- Hoe moet je zaden ontkiemen?
- Het vegetatieve stadium van cannabis
- De bloeifase van cannabis
- Cannabis oogsten
- Knippen, drogen en uitharden
- Potten en aarde kiezen
-
Binnen kweken
- Een Compleet Overzicht Van Het Binnen Kweken Van Wiet
- Cannabis Kweek Tips: Hoe Binnen Kweeklampen Op Te Stellen
- Hoeveel Wietplanten Kun Je Per Vierkante Meter Kweken?
- Binnen cannabis kweken: Relatieve luchtvochtigheid en temperaturen
- Cannabis Hydroponics Kweken
- Microkweken van Wiet: Geweldige Toppen Kweken in Kleine Ruimtes
- Buiten kweken
- Hoe moet je autoflowering cannabis kweken?
- Cannabisnutriënten en pH
- Problemen met cannabis oplossen: voedingsstoffen
-
Problemen met cannabis oplossen: teelt
- Ontkieming Van Cannabiszaad - Handleiding Bij Problemen
- Hoe behandel je Pythium (wortelrot) bij wietplanten?
- Traag groeiende wietplanten: zo los je het op
- Hoe Corrigeer en Voorkom Je Strekkende Cannabiszaailingen?
- Cannabis Water Geven: Wat Te Doen Als Je Te Veel Of Te Weinig Water Hebt Gegeven
- Inzicht In Mannelijke, Vrouwelijke En Hermafrodiete Wiet
- Het herkennen en behandelen van veel voorkomende Cannabiskwalen
- Hoe breng je een zieke wietplant weer tot leven?
- Hoe Voorkom Je Beschimmelde Wiet Tijdens het Drogen en Uitharden?
- Hoe Behandel Je Droge en Breekbare Wietblaadjes?
- Wat Cannabis Bladeren Je Kunnen Vertellen
- Gele Cannabis Bladeren
-
Kweekverslag cannabissoorten
- HulkBerry Automatic Kweekverslag
- Kweekverslag Blue Cheese Auto
- Kweekverslag Purple Punch Automatic
- Kweekverslag Triple G Automatic
- Kweekverslag Do-Si-Dos Automatic
- Kweekverslag Green Gelato Automatic
- Kweekverslag Haze Berry Automatic
- Kweekverslag Purple Queen Automatic
- Kweekverslag Cookies Gelato Automatic
- Kweekverslag Sherbet Queen Automatic
- Kweekverslag Sweet Skunk Automatic
- Kweekverslag Medusa F1
- Het trainen van cannabisplanten
-
Tips voor het kweken van wiet
- Anatomie van de Cannabisplant: van de Onderkant tot de Top
- Bewaren van zaden
- Hoeveel Zonlicht Hebben Cannabisplanten Buiten Nodig Om Te Groeien?
- Hoe beheers en voorkom je strekken bij cannabisplanten?
- Hoe En Wanneer Moet Je Wietplanten Verpotten?
- Mijn wietplanten worden te hoog: wat kan ik het beste doen?
- Moet Je Je Zorgen Maken Over Paarse Of Rode Cannabisstengels?
- Wat Te Doen Als Wietplanten Binnen Niet Bloeien?
- Hoe Kun Je Je Cannabisplanten Tegen Hittestress Beschermen
- Waaraan Zie Je Dat Je Vrouwelijke Cannabisplant Is Bevrucht?
- Therapeutische wiet kweken
- Bud washing: hoe je wiettoppen reinigt
Hoe je cannabisplanten van water voorziet: Een uitgebreide gids
Cannabisplanten water geven lijkt een makkie. Toch maken veel kwekers, vooral beginners, hier fouten mee. Overbewateren is verreweg de hoofdoorzaak van een hele rits kweekproblemen. Denk daarbij aan voedingsstoffentekorten en plantenziekten. Te weinig water geven beïnvloedt de groei van je planten echter ook negatief.
Inhoud:
- Hoeveel water heeft een wietplant nodig?
- Hoeveel water hebben cannabisplanten nodig?
- Hoe vaak moet je wiet water geven?
- Hoe zie je of planten dorstig zijn?
- De beste tijd om wietplanten water te geven
- Hoe geef je je wietplanten water?
- Wateroverschot opvangen
- Hoe geef je wietplanten water als je niet thuis bent?
- Het geheim - geef ruimschoots water, maar niet te vaak!
Hoeveel water heeft een wietplant nodig?
Als je niet regelmatig water geeft, verwelken je planten snel en sterven ze af. Met het blote oog zou je het niet zeggen, maar wietplanten bestaan voor een groot deel uit water: voor ongeveer 80–95%. Ze hebben H₂O nodig voor verschillende belangrijke functies, waaronder de fotosynthese. Water geeft planten ook stevigheid door vacuolen te vullen, speciale organellen in plantencellen. Maar hoeveel water heeft een wietplant nodig om optimaal te groeien? Omdat er talloze factoren komen kijken bij het kweken van wiet, is het onmogelijk om hier een eenduidig antwoord op te geven.
Ondanks de verschillen in klimaat en wietsoorten, besloten de Emerald Growers Association en de Mendocino Cannabis Policy Council een enquête[1] over waterverbruik onder wiettelers te houden. Hieruit bleek dat de profs gemiddeld 4,5l per dag geven voor elke 500g aan verwerkte wiet die na het oogsten verwacht kan worden. Op basis hiervan zou je met de oogstgegevens van je zadenbank een bewateringsschema kunnen opstellen.
Maar misschien houd je je liever niet bezig met wiskunde, en ga je gewoon liever op je gevoel af. Kijk in dat geval naar tekenen van uitdroging, zoals lichte verwelking, zwakke takken en bleke bladeren, en geef water als dat nodig lijkt.
Hierbij voel je na verloop van tijd vanzelf aan wanneer je planten water vereisen, afhankelijk van het klimaat, de strain en weersomstandigheden.
Hoeveel water hebben cannabisplanten nodig?
Planten water geven stelt je voor het probleem dat het altijd nattevingerwerk blijft. Er zijn veel verschillende factoren die bepalend zijn voor de hoeveelheid die je zou moeten geven. Ter illustratie: naarmate je planten groter worden, krijgen ze meer behoefte aan water. Er zijn echter ook andere complexere zaken waar je rekening mee zou moeten houden. Deze zijn tevens bepalend voor de hoeveelheid water die je aan je planten geeft. Dit zijn de belangrijkste:
1. Groeifasen
De waterbehoefte van een wietplant is afhankelijk van de desbetreffende groeifase. De specifieke richtlijnen vind je hieronder. Deze zijn van toepassing op rijpende planten in de vegetatieve fase en de bloeitijd. Zaailingen en klonen vragen veel minder water.
Voorkom een krachtige waterstraal in de vroege groeifase. Je richt gemakkelijk schade aan en verstoort de ontwikkeling van de wortels. Gebruik liever een benevelaar om het substraat voorzichtig te bevochtigen.
Wacht tot de aarde helemaal is uitgedroogd voordat je de procedure herhaalt. Hoe snel de aarde droogt, hangt af van de omstandigheden in de omgeving. Over het algemeen moet je je planten elke 2-3 dagen benevelen.
2. Kweekmedium
Het soort kweekmedium dat je gebruikt, bepaalt grotendeels hoeveel water het kan vasthouden. Daarbij speelt de afwatering een grote rol bij de regelmaat en hoeveelheid water die je planten krijgen. Cannabis prefereert rijke, maar luchtige en "rulle" aarde die goed afwatert. Ook zouden er gaatjes in de bodem van je kweekpot moeten zitten, anders is het overtollige water niet in staat weg te lopen. Als je potgrondmix compacter is, houdt het ook beter vocht vast. Je hoeft hierdoor dus minder vaak water te geven, anders ontstaan mogelijk voedingsstoffentekorten, wortelrot en fungi, pestbeestjes of nog meer problemen.
Er is een snelle manier waarmee je controleert of je water goed afvloeit. Als het een paar minuten duurt voordat het wegloopt en/of het 3-4 dagen duurt voordat je aardemix is uitgedroogd, heb je waarschijnlijk een afwateringsprobleem. Ook als je geen negatieve symptomen ziet, kan het later beslist voor problemen zorgen. In dit geval is het mogelijk perliet of iets dergelijks aan je potgrondmix toe te voegen. Dit maakt het luchtiger en zo watert de boel beter af. Perliet verzekert je ervan dat water niet lang in de pot blijft staan. Het belangrijkste van potgrond voor cannabisplanten is dat de waterabsorptie en waterafvoer in balans zijn; of je nu een kant-en-klaarmix gebruikt of zelf je aardemengsel samenstelt. Doorgaans is dit donkere en rijke aarde met perliet of andere substanties die een gezonde en efficiënte plantengroei stimuleren.
3. De potmaat
Natuurlijk speelt de potmaat van je pot ook een grote rol bij de balans tussen vochtabsorptie en waterafvoer. Als je een klein plantje in een grote pot zet en je de aarde doorweekt, dan verzuipt ze en zal ze nooit goed groeien. Hetzelfde gaat op voor grote planten in kleine potten. Dat heeft verstrikking van de wortels tot gevolg. Daarom starten kwekers een kweek vaak op in kleine potjes. Als de zaailingen vervolgens groter worden, verhuizen de planten naar een grotere pot. Wanneer je potjes voor kleine plantjes gebruikt, krijgen ze niet snel teveel water.
4. Buitentemperaturen en lichtintensiteit
Cannabisplanten vertonen niet altijd dezelfde groeisnelheid. Een plant op een koudere standplaats groeit bijvoorbeeld langzamer dan eentje op een zwoelere locatie. Ook de lichtintensiteit heeft wat in de melk te brokkelen. Planten die meer warmte en licht krijgen, hebben vaak meer behoefte aan voedingsstoffen en water dan exemplaren in weinig licht en koudere temperaturen.
5. De gezondheidstoestand van cannabisplanten
De algehele gezondheidstoestand en vitaliteit van je planten is tevens een bepalende factor voor de waterbehoefte. Als ze traag groeien of aangetast zijn door ziektes of pestbeestjes, hebben ze ook minder behoefte aan water dan florerende exemplaren.
Hoe vaak moet je wiet water geven?
Nadat je je hebt verdiept in hoeveel water je wietplanten nodig hebben, rijst de volgende vraag: hoe vaak moet je je planten water geven? Ook dit hangt af van verschillende variabelen, zoals de bodemsamenstelling, gemiddelde dagtemperatuur, het klimaat en je kweekstijl (bijvoorbeeld in potten vs. in de volle grond).
Meestal volstaat het om gewoon de droogte van de aarde te controleren. Als de bovenste 2-3cm grond helemaal droog aanvoelt, kan je plant wel weer een slok water gebruiken. Afhankelijk van het type aarde en klimaat betekent dit misschien dat je de planten eenmaal per dag moet bewateren, of maar eens in de zoveel dagen.
Een druppelsysteem neemt de noodzaak om planten handmatig water te geven weg. Tijdens extreem natte weersomstandigheden (als je niet onder een afdak kweekt) of in droge perioden moet je hierbij echter wel de stroomsnelheid aanpassen om te voorkomen dat ze te veel of juist te weinig krijgen.
? De beste tijd om wietplanten water te geven
's Ochtends vroeg voordat de zon op is of later in de avond na zonsondergang zijn de beste tijden om wietplanten water te geven. Vooral midden in het seizoen kan het overdag snel warm worden en vindt er meer verdamping plaats. Bovendien kunnen waterdruppels als een vergrootglas het zonlicht opvangen en zo weefselschade veroorzaken.
Hoe zie je of planten dorstig zijn?
Je hebt inmiddels misschien wel een idee van hoeveel en hoe vaak je planten water nodig hebben en weet dat dit voor iedereen verschilt. Maar hoe weet je nu precies wanneer ze echt water nodig hebben? Dit zijn tekenen dat je cannabisplanten wel een slokje lusten:
-
Hangende, slappe planten
Als je cannabisplanten snakken naar water, gaan ze hangen. De hele plant ziet er ziekelijk en levenloos uit. Dat zie je dus meteen. Realiseer je wel dat dorstige planten er soms net zo uitzien als hangende exemplaren die teveel water krijgen. Het verschil is dat de bladeren van halfverzopen cannabisplanten meestal donkergroen zijn en een soort klauwtjes vormen bij het omkrullen en het omlaag buigen. De hele plant ziet er dus zwaar en doortrokken met water uit.
Als je wat ervaring hebt, ben je vaak wel in staat deze verschillen vast te stellen. Meestal is het wel duidelijk of het hangen veroorzaakt is door teveel of te weinig water. Als de potgrondmix gortdroog is en je hebt een tijdje geen water gegeven, ziet je plant er waarschijnlijk niet ziekelijk uit door overbewatering.
Advies: Het is altijd beter je planten iets te weinig water te geven dan teveel. Als je dorstige, verder gezonde exemplaren bewatert, zouden ze er na een paar uur weer gezond uit moeten zien. Planten die af en toe te weinig water krijgen, hebben daar meestal niks van te lijden. Overbewateren is echter een sluipmoordenaar.
-
Gele of bruine bladeren
Verpieterende planten die hangen vanwege de dorst vertonen daarnaast soms ook gele en bruine bladeren. Dat planten aan het einde van de bloeiperiode gele bladeren krijgen, is doodnormaal. Gezonde exemplaren behoren echter geen of weinig droge, gele of bruine blaadjes te hebben.
-
Controleer de aarde!
Haal het giswerk uit je waterbeurten met de volgende, simpele methode. Steek je vinger in de bovenste 5cm aarde. Zo kun je goed bepalen hoe droog de bovenste laag is. Het is helaas niet mogelijk om zo het watergehalte in het midden en onderin het medium te bepalen.
Door je potten te wegen, krijg je wel een duidelijk beeld van de hoeveelheid water in het medium. Weeg de potten droog en volledig verzadigd. Zo krijg je een goed gevoel van het gewicht. Maar beter is nog om ze te wegen op een weegschaal. Zo weet je precies wanneer je planten behoefte hebben aan een nieuwe lading H₂O.
Hoe vaak moet je wiet water geven?
Nadat je je hebt verdiept in hoeveel water je wietplanten nodig hebben, rijst de volgende vraag: hoe vaak moet je je planten water geven? Ook dit hangt af van verschillende variabelen, zoals de bodemsamenstelling, gemiddelde dagtemperatuur, het klimaat en je kweekstijl (bijvoorbeeld in potten vs. in de volle grond).
Meestal volstaat het om gewoon de droogte van de aarde te controleren. Als de bovenste 2-3cm grond helemaal droog aanvoelt, kan je plant wel weer een slok water gebruiken. Afhankelijk van het type aarde en klimaat betekent dit misschien dat je de planten eenmaal per dag moet bewateren, of maar eens in de zoveel dagen.
Een druppelsysteem neemt de noodzaak om planten handmatig water te geven weg. Tijdens extreem natte weersomstandigheden (als je niet onder een afdak kweekt) of in droge perioden moet je hierbij echter wel de stroomsnelheid aanpassen om te voorkomen dat ze te veel of juist te weinig krijgen.
De beste tijd om wietplanten water te geven
's Ochtends vroeg voordat de zon op is of later in de avond na zonsondergang zijn de beste tijden om wietplanten water te geven. Vooral midden in het seizoen kan het overdag snel warm worden en vindt er meer verdamping plaats. Bovendien kunnen waterdruppels als een vergrootglas het zonlicht opvangen en zo weefselschade veroorzaken.
Hoe geef je je wietplanten water?
Hier is een simpele regel: bewater minder, maar wel correct! In plaats van vaak een klein beetje geven, is het gezonder om ze minder frequent te doorweken. Maar hoeveel water is voldoende?
Een goede waterbeurt houdt in dat je het medium bewatert tot 25-33% van de potinhoud. Met deze hoeveelheid ontvangt het wortelstelsel alles wat het nodig heeft, zonder dat het medium verzadigt, wat mogelijk leidt tot schimmelproblemen.
Bij het bewateren, richt je je allereerst op het midden van het substraat. Gun de wortels even tijd om te ademen en bewater vervolgens de zijkanten van de pot. Met deze aanpak stimuleer je de wortels om tot aan de rand van de pot te groeien. Bovendien verplaats je de voedingsstoffen bovenin het medium dieper richting het wortelstelsel.
Met deze methode geef je je planten de correcte hoeveelheid water, zonder ophoping in het substraat. Een teveel aan water leidt tot een vochtige omgeving. Dit vormt weer een perfecte voedingsbodem voor schimmels die wortelrot veroorzaken.
-
Cannabisplanten houden niet van natte voeten
Behalve het afwatergaatje van je plantenpotten, zouden ze ook iets verhoogd moeten staan, zodat het overtollige water kan wegstromen en de planten niet in het water blijven staan. Een plantenschotel dient bijvoorbeeld goed als opvangbakje. Deze zou je echter wel direct moeten legen. Voor je het weet, zit deze namelijk vol met bacteriën, pestbeestjes en schimmel.
-
Het belang van de ph-waarde als je water geeft
Als je biologische cannabis op grond kweekt, hoef je de pH-waarde van je water/oplossing met voedingstoffen niet zo precies in de gaten te houden. Voor de meest kwekers die doorsnee minerale voedingsstoffen geven en wiet kweken op aarde, kokosvezel of in een hydro-opstelling, is de pH echter wel heel belangrijk.
Dat heeft te maken met het beperkte pH-waarde-bereik van cannabisplanten waarbij ze in staat zijn voedingsstoffen op te nemen. Is de pH-waarde te hoog of te laag? Dan zijn planten niet in staat voedingsstoffen op te nemen, ook als die er wel zijn. Dat fenomeen noemen we ook wel voedingsuitsluiting.
Kweek je op een aardemix, zorg er dan voor dat je water een pH-waarde heeft van 6,3-6,8. Teelt je niet op potgrond, maar bijvoorbeeld op kokosvezel of hydroponisch, zorg dan voor een lagere pH van 5,5-6,1. Om de pH-waarde van het water vast te stellen, is het mogelijk een pH-meter of speciale druppels te gebruiken. Als de pH te hoog of te laag is, voeg dan een paar druppeltjes "pH low" of "pH up" toe. Dat zorgt voor de juiste pH-waarde van je water. Doorgaans valt, als je gemeentewater gebruikt, de pH te hoog uit.
Als je cannabisvoeding aan het water toevoegt, meet dan de pH na elke voedingsbeurt. Zo weet je exact wat de invloed op de aarde is. Bovendien ontdek je ook of je meer voedingsstoffen toe moet voegen of andere aanpassingen moet doen.
Wateroverschot opvangen
Het opvangen van het wateroverschot is een effectieve en eenvoudige manier om te veel water geven tot een minimum te beperken. Als je te veel water geeft, kunnen planten in een plas met overtollig water komen te staan. Dit vermindert de beluchting en biedt ziekteverwekkers gunstige omstandigheden om toe te slaan. Gebruik onderstaande tips om dit te voorkomen.
-
Gebruik schuine trays
De makkelijkste oplossing is het benutten van de zwaartekracht. Door je trays schuin te plaatsen, zal het overtollige water uit de potten lopen en zich aan het einde van de trays verzamelen. En je hebt niet eens dure materialen nodig. Plaats gewoon een waterbestendig item onder één uiteinde van de tray. Je kunt van alles gebruiken, van doppen van waterflessen tot plastic deksels. Door deze geleidelijke helling kan het water naar het andere uiteinde lopen, waarna je het gemakkelijk kunt weghalen.
-
Wateroverschot weghalen
Maar wat doe je met al dat water dat zich in je trays verzamelt? Nou, er zijn tal van manieren om het te verwijderen. Hieronder geven we je een paar tips:
Keukenrol | Goedkoop en eenvoudig. Als je maar een paar planten in een kleine ruimte kweekt, pak dan gewoon wat keukenpapier! Leg de vellen in het water en wacht tot ze al het water geabsorbeerd hebben. Als je klaar bent, gooi je ze gewoon op de composthoop! |
Grote spuiten | Grote spuiten zijn ook een handige manier om overtollig water te verwijderen. Ze verminderen het afval van keukenrol en zorgen ervoor dat je het water direct in de afvoer kunt spuiten. Een capaciteit van 100ml is vaak al voldoende voor een kleine kweek. Als je echter veel water moet weghalen, kun je ook grotere exemplaren van 500ml kopen. |
Waterzuiger | Waterzuigers zijn geweldig als je kweek wat groter is. Ze nemen namelijk veel water in een korte tijd op. Als je te maken hebt met diverse hellende trays, heb je er ook maar één nodig. Houd er echter rekening mee dat deze apparaten behoorlijk lawaaiig kunnen zijn. Als je geen onnodige aandacht wilt trekken, kun je dus beter voor een andere optie kiezen. |
Keukenrol | Goedkoop en eenvoudig. Als je maar een paar planten in een kleine ruimte kweekt, pak dan gewoon wat keukenpapier! Leg de vellen in het water en wacht tot ze al het water geabsorbeerd hebben. Als je klaar bent, gooi je ze gewoon op de composthoop! |
Grote spuitens | Grote spuiten zijn ook een handige manier om overtollig water te verwijderen. Ze verminderen het afval van keukenrol en zorgen ervoor dat je het water direct in de afvoer kunt spuiten. Een capaciteit van 100ml is vaak al voldoende voor een kleine kweek. Als je echter veel water moet weghalen, kun je ook grotere exemplaren van 500ml kopen. |
Waterzuiger | Waterzuigers zijn geweldig als je kweek wat groter is. Ze nemen namelijk veel water in een korte tijd op. Als je te maken hebt met diverse hellende trays, heb je er ook maar één nodig. Houd er echter rekening mee dat deze apparaten behoorlijk lawaaiig kunnen zijn. Als je geen onnodige aandacht wilt trekken, kun je dus beter voor een andere optie kiezen. |
Hoe geef je wietplanten water als je niet thuis bent?
Het kan gebeuren dat je je planten tijdens de groeicyclus een tijdje in de steek moet laten. Soms kun je door vakantie, andere verplichtingen of belangrijke gebeurtenissen niet voor je planten zorgen. Je kunt je verlichting aan laten staan en ze voeding geven voor je vertrekt, maar wietplanten hebben elke paar dagen water nodig.
Als je een weekendje weg bent, dan redden je planten zich prima. Ga je langer van huis, moet je iets verzinnen zodat planten toch voldoende water krijgen. Hieronder bespreken we een aantal simpele en creatieve manieren om je planten gezond te houden tijdens je afwezigheid.
? Budget methodes
Het is niet nodig veel geld en tijd te investeren om aan de behoeften van je planten te voldoen. Goedkope en simpele methodes werken vaak net zo goed. Lees hier de 3 meest effectieve manieren om je planten van vocht te voorzien als je budget beperkt is.
-
Vraag een vriend
Vraag een vriend om hulp! Natuurlijk moet je iemand vragen die je volledig vertrouwt. Je wilt natuurlijk niet dat er geruchten ontstaan over je botanische hobby. Uiteraard wil zit je ook niet te wachten op diefstal.
Vraag indien mogelijk een vriend met wat kweekervaring. Die weet precies hoeveel water op welk moment nodig is. Vraag je een vriend die niet bekend is met de wereld van het kweken? Geef dan duidelijke instructies over onder- en overbewatering om wortelrot en voedingsblokkades te voorkomen.
Als je weer thuis bent, bedank je vriend dan met een rooksessie. Gun je vriend ook een beetje van je oogst als bedankje voor het harde werk.
-
Zelf maken: druppelsysteem
Met druppelsystemen heb je een uitstekende methode om een langzame, geleidelijke watertoevoer voor je planten te regelen. Je verzadigt niet in een klap de bodem. Met een druppelsysteem geef je een constante maar kleine hoeveelheid water. Dit houdt je bodem voortdurend vochtig, terwijl een teveel kan weglopen.
Je kunt hiervoor een plastic flesje gebruiken. Maak wat gaatjes in de dop met een hamer en spijker. Vul de fles met water en draai de dop er weer op. Graaf een gat in je bloempot of kweekbed en zet de fles ondersteboven in de grond. Hiermee hebben je planten tenminste 5 dagen voldoende water.
-
Provisorische kas
Met een simpele plastic zak kun je een tijdelijke, provisorische kas maken. Je hergebruikt het water dat via de bladeren verdampt. Zet 4 houten stokken op gelijke afstand van elkaar in de hoeken van je bloempot om een ondersteunende structuur te maken. Daarna geef je je planten voldoende water en zet ze uit direct zonlicht.
Neem een grote doorzichtige plastic zak en bedek daarmee je planten door de zak op de 4 stokken te bevestigen. Met een stukje touw bind je de opening van de zak aan de rand van de bloempot. Zorg wel dat de lucht kan circuleren. Dankzij de zak ontstaat condens. Het water druppelt weer op de planten en in de aarde. Hiermee creëer je dus een cyclus.
-
Automatische watering spikes
Als je de dingen liever simpel houdt, zijn automatische watering spikes zeker het overwegen waard. Deze coole kleine apparaatjes bestaan uit een spike en een buis die de spike met een waterreservoir verbindt. Je kunt van alles als reservoir gebruiken, van een glazen pot tot een Tupperware-bakje. Draai de dop van de spike los en vul deze met water. Steek de spike vervolgens in de aarde en plaats het uiteinde van het slangetje in het reservoir.
Het water zal door het slangetje, in de spike en door het groeimedium stromen om je planten gehydrateerd te houden terwijl je weg bent. Hoewel eenvoudig, doen watering spikes uitstekend werk bij het vinden van balans. Ze geven namelijk vocht af met ongeveer dezelfde snelheid als waarmee je planten het opzuigen. Zo wordt het risico op te veel water geven geminimaliseerd.
? Hightech opties
Als je de middelen hebt, kun je professionele hulpmiddelen aanschaffen om je planten vochtig te houden en je oogst veilig te stellen. Er zijn kwekers die graag investeren. Anderen zijn gewoon dol op geavanceerde gadgets. Ontdek de 2 beste hightech opties om je planten gehydrateerd te houden als je niet thuis bent.
-
Irrigatiesysteem
Moderne kwekers hebben de luxe dat ze kunnen kiezen uit een breed assortiment irrigatieproducten. Deze apparaten bewateren je wiet op afvraag met behulp van timers en controllers. Leidingsystemen die zijn verbonden aan een reservoir verdelen het water over afzonderlijke bloempotten wanneer en waar je maar wilt. Sommige modellen werken zelfs op wifi. Je kunt instellingen veranderen via je smartphone.
-
Langzaam druppelsysteem met slimme timer
Langzame druppelsystemen met slimme timers zijn de hightech versie van de hierboven besproken truc met de fles. Deze systemen zet je heel makkelijk in elkaar. Ze voorzien in een constante aanvoer van water, zodat ze blij en gehydrateerd blijven.
Langzame druppelsystemen worden vrij compleet geleverd. Denk aan leidingen, druppelkoppelingen, krammen om de leiding te bevestigen en een timer. Als kweker kun je de druppelkoppelingen op elke gewenste plek aan de leiding bevestigen. Daardoor kun je afzonderlijke planten water geven in je tuin of kweekruimte. Stel de timer in op een start- en eindmoment. Nu kun je met een gerust hart je tuin achterlaten.
Het geheim - geef ruimschoots water, maar niet te vaak!
Weet je eenmaal hoe en op welk moment je cannabisplanten water zou moeten geven en op welke problemen je kunt stuiten? Dan is het mogelijk de meeste kweekproblemen te voorkomen. Je planten groeien daarbij vrolijk en gezond en het oogstgewicht zou fantastisch moeten zijn!
Veel kweekplezier!
- How Much Water Does It Take to Grow Cannabis? - SoHum Living Soils https://sohumsoils.com
Grow Guide Zoekmachine
- Stap voor stap wiet kweken
- Basisprincipes van het kweken van cannabis
- Je zaden uitkiezen
- Hoe moet je zaden ontkiemen?
- Het vegetatieve stadium van cannabis
- De bloeifase van cannabis
- Cannabis oogsten
- Knippen, drogen en uitharden
- Potten en aarde kiezen
-
Binnen kweken
- Een Compleet Overzicht Van Het Binnen Kweken Van Wiet
- Cannabis Kweek Tips: Hoe Binnen Kweeklampen Op Te Stellen
- Hoeveel Wietplanten Kun Je Per Vierkante Meter Kweken?
- Binnen cannabis kweken: Relatieve luchtvochtigheid en temperaturen
- Cannabis Hydroponics Kweken
- Microkweken van Wiet: Geweldige Toppen Kweken in Kleine Ruimtes
- Buiten kweken
- Hoe moet je autoflowering cannabis kweken?
- Cannabisnutriënten en pH
- Problemen met cannabis oplossen: voedingsstoffen
-
Problemen met cannabis oplossen: teelt
- Ontkieming Van Cannabiszaad - Handleiding Bij Problemen
- Hoe behandel je Pythium (wortelrot) bij wietplanten?
- Traag groeiende wietplanten: zo los je het op
- Hoe Corrigeer en Voorkom Je Strekkende Cannabiszaailingen?
- Cannabis Water Geven: Wat Te Doen Als Je Te Veel Of Te Weinig Water Hebt Gegeven
- Inzicht In Mannelijke, Vrouwelijke En Hermafrodiete Wiet
- Het herkennen en behandelen van veel voorkomende Cannabiskwalen
- Hoe breng je een zieke wietplant weer tot leven?
- Hoe Voorkom Je Beschimmelde Wiet Tijdens het Drogen en Uitharden?
- Hoe Behandel Je Droge en Breekbare Wietblaadjes?
- Wat Cannabis Bladeren Je Kunnen Vertellen
- Gele Cannabis Bladeren
-
Kweekverslag cannabissoorten
- HulkBerry Automatic Kweekverslag
- Kweekverslag Blue Cheese Auto
- Kweekverslag Purple Punch Automatic
- Kweekverslag Triple G Automatic
- Kweekverslag Do-Si-Dos Automatic
- Kweekverslag Green Gelato Automatic
- Kweekverslag Haze Berry Automatic
- Kweekverslag Purple Queen Automatic
- Kweekverslag Cookies Gelato Automatic
- Kweekverslag Sherbet Queen Automatic
- Kweekverslag Sweet Skunk Automatic
- Kweekverslag Medusa F1
- Het trainen van cannabisplanten
-
Tips voor het kweken van wiet
- Anatomie van de Cannabisplant: van de Onderkant tot de Top
- Bewaren van zaden
- Hoeveel Zonlicht Hebben Cannabisplanten Buiten Nodig Om Te Groeien?
- Hoe beheers en voorkom je strekken bij cannabisplanten?
- Hoe En Wanneer Moet Je Wietplanten Verpotten?
- Mijn wietplanten worden te hoog: wat kan ik het beste doen?
- Moet Je Je Zorgen Maken Over Paarse Of Rode Cannabisstengels?
- Wat Te Doen Als Wietplanten Binnen Niet Bloeien?
- Hoe Kun Je Je Cannabisplanten Tegen Hittestress Beschermen
- Waaraan Zie Je Dat Je Vrouwelijke Cannabisplant Is Bevrucht?
- Therapeutische wiet kweken
- Bud washing: hoe je wiettoppen reinigt